BLOG

FRISS!
Megoldás - Bevonzod vagy megtalálod?

(kattints és olvasd el)
FRISS!
Fogadjunk!

(kattints és olvasd el)
FRISS!
A vezetés az mi?

(kattints és olvasd el)
FRISS!
A szerelem nem mindig elég

(kattints és olvasd el)
FRISS!
Egyedül, magányosan, önmagaddal

(kattints és olvasd el)
A LEGFRISSEBB CIKKEK

Fogadjunk!

Felejtsd el, hogy a fogadalom csak újévi lehet! Hogy szenvedni kell érte! Hogy úgy kell, ahogy mások csinálják! Felejtsd el a teher alatt növő pálmákat és a vért izzadva küszködést! Figyelj, MOST indulunk a cél felé! A te saját, egyedi, igazi célod felé.

A vezetés az mi?

Akik legkésőbb az 1990-es évek közepén-végén kezdtek dolgozni, még emlékezhetnek a komor arcú, bozontos szemöldökű gazdasági igazgatóra, aki ha az irodájába hívatott, nagy baj volt. Ő volt az igazi autokrata vezető, aki előtt még a leghatározottabb beosztottak is hajlamosak voltak meghajolni.

Konfliktushelyzetek…

Azok a fránya konfliktusok! Sem bennük lenni, sem beszélni róluk nem szeretünk. Titkoljuk, takargatjuk, mint valami szégyenfoltot, és ha lehet, messze elkerüljük. Legalábbis amikor egy állásinterjún kellene beszélnünk róluk…

Eddigi tapasztalatok…

Az állásinterjú egyik legfontosabb lépése az, hogy be kell mutatnod az eddigi pályafutásodat. Sokan csupán felsorolják a munkahelyeiket, elmondják, hogy hol, milyen beosztásban dolgoztak. Vajon elég ez ahhoz, hogy elnyerjék a vágyott pozíciót?

Outplacement – A HR szerepe felmondás után

Az outplacement egy olyan szolgáltatás, amivel munkavállalóink motivációját és lojalitását erősíthetjük, enyhíthetjük a belső feszültségeket, javíthatunk cégünk megítélésén, és még olyan hasznos információkhoz is juthatunk, amelyekkel tovább fejleszthetjük működésünket. Egy ilyen sokfunkciós eszköz előnyeit kár lenne kihasználatlanul hagyni.

Jó HR, jobb hírnév

Első hallásra talán meglepő, hogy nemcsak a vállalat munkavállalói nyilváníthatnak véleményt, hanem azok is, akik soha nem dolgoztak ott. Azok a pályázók, akik részt vettek a cég kiválasztási folyamatában, de végül nem nyerték el a vágyott pozíciót.

Megoldás – Bevonzod vagy megtalálod?

Egyetlen spirituális vagy vallási tanácsadó sem írta le soha, hogy ahhoz, hogy az életed megváltozzon, neked semmit sem kell tenned. Sem a keresztény Isten, sem Buddha, sem a hindu istenek, sem a tibeti bölcsek nem állították soha, hogy az életed nélküled is működni fog.

Fogadjunk!

Felejtsd el, hogy a fogadalom csak újévi lehet! Hogy szenvedni kell érte! Hogy úgy kell, ahogy mások csinálják! Felejtsd el a teher alatt növő pálmákat és a vért izzadva küszködést! Figyelj, MOST indulunk a cél felé! A te saját, egyedi, igazi célod felé.

A szerelem nem mindig elég

Vannak olyan esetek, amikor minden tökéletesnek látszik. A felek imádják egymást, harmadik nem lép a képbe, helyén van a tisztelet, a szeretet, a megbecsülés, és a kapcsolat egy ideig álomszerűen működik. Aztán az egyik fél lépne valamerre, a másik pedig nem tudja követni.

A kapcsolatért agyban (is) kell küzdeni…

Amikor azt hallod, hogy egy kapcsolatért küzdeni kell, ne arra gondolj, hogy a pároddal vagy egy esetleges harmadik résztvevővel kell küzdened. Sokszor inkább saját magaddal. A legtöbb esetben a bulvármagazinok által javasolt fehérneműs és egyéb külső változásokkal kapcsolatos tanácsok nem segítenek. Ezek legfeljebb kiegészítésként működhetnek.

Szerepe a flegma – Interjú Havas Henrikkel

Az ideális nő olyan, aki tudja, mit akar. Van elég magabiztossága, határozott. Nem fél a saját vágyait megvalósítani. Képes elhatározni magát, kimondja, amit gondol és van bátorsága meg is tenni. Nem prűd és álszent. Olyan, mint egy kispárna, puha és illatos.

“Aki keresi, megtalálja az igazságot” – Interjú Kowalsky Balázs Gyulával

Aki a Földön él, az mind egy fajta, egyforma, még ha azt is gondolja, hogy különlegesebb, mint a többi. Nyilván nem. Aki erre a csillagra születik, az ugyanolyan, mint a többi. Csak az egyik lexikálisan műveltebb vagy telítettebb, a másik testi erőben a karmájánál fogva, de alapvetően félelmetesen egyek vagyunk.

Az alkohol csapdája

Ezek amolyan munkamegbeszélések voltak, hetente legalább háromszor, később már hétvégén is. Úgy látszik, a férjemnek hajlama volt az alkoholizmusra, mert már az első hónap után képtelen volt meglenni pia nélkül. Egy idő után otthon is szaporodtak az üvegek.

Pénzes cápa (Money Monster) – Megjött az új Clooney film!

Jodie Foster nemcsak a műfajok, hanem az izgalmak, az érzések, a moralitás és a humor világában is zseniálisan lavírozik, s teszi ezt úgy, hogy közben ezerszer ismételt sablonokból alkot valami valóban érdekeset és egészen egyedit. A főszerepben Julia Roberts, George Clooney és Jack O’Connell.

Olaszország Budapesten van?

Ritka és különleges az olyan rendezvény, ahol az ételek, a műsor, és a személyzet is harmóniában van egymással és önmagával, és ahol hitelesen képesek megidézni egy, a magyar mentalitástól némileg távol álló életérzést. Ahol még velem is el tudják hitetni, hogy az autentikus olasz feeling itthon is átélhető.